سیستم برق، روشنایی و اتوماسیون
(Power system, Lighting and automation)

گروه صنعتی ماکی کالا پلاس با استفاده از کارشناسان مجرب ، چندین سال تجربه در صنعت مرغداری و پرورش طیور و بهره گیری از دانش روز دنیا آماده ی ارائه خدمات و مشاوره در زمینه تجهیز سالن های مرغداری و گلخانه ، برآورد هزینه و ارائه طرح توجیهی ، فروش آنلاین تجهیزات سیستم تامین برق، روشنایی و اتوماسیون فارم های مرغداری، دامپروری، گلخانه و… و سرویس و بروزرسانی فارم های قدیمی میباشد.
سیستم برق، روشنایی و اتوماسیون در فارم ها
در فارمهای مرغداری، دامپروری و گلخانه و … یکی از ارکان مهم در رشد و پرورش طیور، دام، گیاهان و … میباشد. منظور از سیستم برق و کنترل، به کلیه دستگاه و تجهیزاتی که وظیفه ی تامین و کنترل میزان روشنایی و تهویه در فارمهای مرغداری، دامپروری، گلخانه و … را دارند گفته میشود. این سیستم متشکل از تابلو برق، قدرت و فرمان، کابل و سیستم روشنایی و تهویه، مولد برق (دیزل ژنراتور)، سیستم اتوماسیون مرکزی و … میباشد. همچنین سیستم اتوماسیون با 

استفاده از سنسور های نصب شده در سالن و عملگرها وظیفه ی کنترل سیستم های مختلف درون فارم از جمله روشنایی، تهویه، انتقال دان، آبخوری و… را بر عهده دارد.
وجود سیستم روشنایی مناسب در سالنهای مرغداری (تخمگذار، گوشتی، مادر و …) در کنار تهویه و تغذیه مناسب باعث افزایش راندمان تولید و بهره وری میگردد. و در مقابل نبود سیستم مدیریت روشنایی صحیح باعث بروز مشکلات و بیماری های زیادی در سالنهای مرغداری و کاهش میزان تولید تخم مرغ در گله های تخمگذار و کاهش میزان وزن گیری و رشد در گله های مرغ گوشتی و ضررهای ناشی از آن میگردد.
همچنین در گلخانه های صنعتی وجود سیستم روشنایی مناسب در کنار عوامل دیگر مانند استفاده از تهویه صحیح باعث افزایش چشمگیر رشد گیاهان میگردد.

سیستم روشنایی (Lighting System)

فروش ، نصب و اجرا انواع سیستم روشنایی فارم های مرغداری، دامپروری ، گلخانه و… از بروزترین تجهیزات توسط گروه صنعتی ماکی کالا پلاس

تابلو فرمان و قدرت (Electronic Control Systems)

طراحی، تولید، فروش ، نصب و راه اندازی انواع تابلو برق فارم های مرغداری، دامپروری، گلخانه و… از بروزترین و باکیفیت ترین تجهیزات توسط گروه صنعتی ماکی کالا پلاس

سیستم اتوماسیون (Automation system)

فروش، نصب و اجرا انواع سیستم اتوماسیون فارم های مرغداری، دامپروری، گلخانه و… توسط گروه صنعتی ماکی کالا پلاس

مولد برق (Diesel Generator)

فروش ، نصب، راه اندازی، سرویس و بهره برداری انواع مولد برق (دیزل ژنراتور) در توان های مختلف جهت فارم های مرغداری، دامپروری، گلخانه و… توسط گروه صنعتی ماکی کالا پلاس

سیم و کابل (Wire and Cable)

فروش انواع سیم و کابل جهت تامین برق، روشنایی و اتوماسیون فارم های مرغداری، دامپروری، گلخانه و… توسط گروه صنعتی ماکی کالا پلاس

سیستم برق، روشنایی و اتوماسیون
(Power system, Lighting and automation)

گروه صنعتی ماکی کالا پلاس با استفاده از کارشناسان مجرب ، چندین سال تجربه در صنعت مرغداری و پرورش طیور و بهره گیری از دانش روز دنیا آماده ی ارائه خدمات و مشاوره در زمینه تجهیز سالن های مرغداری و گلخانه ، برآورد هزینه و ارائه طرح توجیهی ، فروش آنلاین تجهیزات سیستم تامین برق، روشنایی و اتوماسیون فارم های مرغداری، دامپروری، گلخانه و… و سرویس و بروزرسانی فارم های قدیمی میباشد.
سیستم برق، روشنایی و اتوماسیون در فارمهای مرغداری، دامپروری و گلخانه و … یکی از ارکان مهم در رشد و پرورش طیور، دام، گیاهان و … میباشد. منظور از سیستم برق و کنترل، به کلیه دستگاه و تجهیزاتی که وظیفه ی تامین و کنترل میزان روشنایی و تهویه در فارمهای مرغداری، دامپروری، گلخانه و … را دارند گفته میشود. این سیستم متشکل از تابلو برق، قدرت و فرمان، کابل و سیستم روشنایی و تهویه، مولد برق (دیزل ژنراتور)، سیستم اتوماسیون مرکزی و … میباشد. همچنین سیستم اتوماسیون با 

استفاده از سنسور های نصب شده در سالن و عملگرها وظیفه ی کنترل سیستم های مختلف درون فارم از جمله روشنایی، تهویه، انتقال دان، آبخوری و… را بر عهده دارد. وجود سیستم روشنایی مناسب در سالنهای مرغداری(تخمگذار، گوشتی، مادر و …) در کنار تهویه و تغذیه مناسب باعث افزایش راندمان تولید و بهره وری میگردد و در مقابل نبود سیستم مدیریت روشنایی صحیح باعث بروز مشکلات و بیماری های زیادی در سالنهای مرغداری و کاهش میزان تولید تخم مرغ در گله های تخمگذار و کاهش میزان وزن گیری و رشد در گله های مرغ گوشتی و ضررهای ناشی از آن میگردد. همچنین در گلخانه های صنعتی وجود سیستم روشنایی مناسب در کنار عوامل دیگر مانند استفاده از تهویه صحیح  باعث افزایش چشمگیر رشد گیاهان میگردد.

سیستم روشنایی (Lighting System)

سیستم روشنایی نقش بسیار مهمی در رشد و پرورش طیور، دام، گیاهان و … در فارمهای مرغداری، دامپروری، گلخانه و … دارد. در فارمهای مرغداری (تخمگذار، گوشتی، مادر و …) جهت افزایش میزان تولید و بهره وری عوامل زیادی به صورت زنجیره وار به هم مرتبط میباشند. یکی از عوامل مهمی که در کنار تغذیه و تهویه مناسب سبب رشد و پروش طیور، دام، گیاهان و … میشود نور کافی و مناسب میباشد.
نور مناسب و کافی نقش بسیار مهمی در افزایش بازدهی غذایی و جلوگیری از ایجاد بیماری و کاهش مرگ و میر در گله دارد. در سالنهای مرغ گوشتی نور کافی و مناسب باعث کاهش ضریب تبدیل و افزایش میزان وزن گیری و بهره وری میگردد و در سالنهای تخم گذار و مادر باعث افزایش تولید تخم مرغ میگرد .

منظور از سیستم روشنایی در فارمهای مرغداری، دامپروری، گلخانه و … به تمامی تجهیزات و دستگاه هایی که وظیفه ی تامین و انتقال و کنترل میزان روشنایی را بر عهده دارند گفته میشود. این سیستم شامل منبع تغذیه(برق شهری یا مولد برق)، تابلو برق کنترل و فرمان، کابل و لامپ و اتصالات و … میباشد.
لامپ هایی که در سیستم روشنایی فارمهای مرغداری مورد استفاده قرار میگیرد بهتر از نوع LED و دیم شونده (Dimmable lamp) باشد. لامپ های LED باعث کاهش چشمگیر در مصرف انرژی و برق در فارمهای مرغداری میگردد، علاوه بر استفاده از لامپ های روشنایی دیمر شو قابلیت میزان تنظیم شدت نور را دارا هستند و نسبت به لامپ های معمولی موجود در بازار عمر و کارایی بالاتری دارند.
در فارمهای مرغداری کمبود و افزایش بیش از نور پیامد و عوارض زیادی در پی دارد. ساعات زیاد نوردهی و یا افزایش بیش از حد شدت نور باعث تحریک پرنده میگردد و در نتیجه باعث افزایش تحرک مرغ و افزایش میزان مصرف انرژی و در نتیجه مصرف دان بیشتر میگردد. علاوه بر آن نور زیاد باعث پرخاشگری و تحریک سیستم عصبی مرغ میگردد که در نتیجه باعث بروز بیماری هایی از جمله کانیبالیسم و … میگردد. از این رو ساعات روشنایی و میزان شدت نور در سالن اهمیت بسیاری در رشد و پرورش پرنده و جلوگیری از ایجاد بیماری دارد.
میزان شدت نور در سالنهای مرغداری را میتوان به وسیله ی ابزاری به نام لوکس متر (نور سنج) مشخص نمود و در صورت عدم وجود روشنایی مناسب در سالن ، با توجه به سن، نوع پرورش (تخمگذار، گوشتی، مادر و …) به صورت اصولی نور داخل سالن را تنظیم نمود. نکته مهم در تنظیم شدت نور در فارمهای مرغداری، یکسان بودن شدت نور در کل محوطه ی سالن پرورش میباشد.

مزایای استفاده از سیستم روشنایی مناسب در فارمهای مرغداری، دامپروری، گلخانه و … :
1- کاهش میزان ضریب تبدیل و افزایش میزان تولید و وزن گیری و بهره وری در فارمهای مرغداری ، دامپروری و …
2- جلوگیری تحریک پرنده و بروز بیماری هایی نظیر کانیبالیسم و … در فارمهای مرغداری و کاهش مرگ و میر در جوجه ها
3- افزایش میزان رشد و پرورش گیاهان در سالنهای گلخانه در کنار عواملی همچون تهویه و خاک مناسب.

تابلو قدرت و فرمان
(Power and Command Control Panel)

تابلو قدرت و فرمان در فارمهای مرغداری، دامپروری، گلخانه و … جهت کنترل و حفاظت تجهیزات برقی نصب شده استفاده میگردد. در فارمهای مرغداری کلیه تجهیزات اعم از سیستم تهویه، گرمایش، انتقال دان، انتقال کود، مه پاش، روشنایی و … توسط تابلو برق های موجود در داخل سالن کنترل میشود. همچنین تابلو برق دارای حفاظت جریانی (کنترل بار) و حفاظت خطاهای ولتاژی (کنترل فاز) جهت محافظت از تجهیزات در مقابل نوسانات ولتاژ برق است. یکی دیگر از مواردی که میتوان به عنوان آپشن بر روی تابلو برق قرار گیرد ، سرویس SMS است که در صورت بروز مشکل در شبکه و اختلال در عملکرد تجهیزات میتواند به صورت پیامک به مسئول فارم اطلاع رسانی کند. با توجه به حساسیت و حیاتی بودن عملکرد تجهیزات برقی (از قبیل تهویه، گرمایش، انتقال دان، انتقال کود و …) در طول دوره پرورش طیور استفاده از تابلو برق استاندارد و مناسب در فارمهای مرغداری، دامپروری و … بسیار اهمیت دارد،

 چرا که در صورت اختلال در عملکرد هریک از این سیستم ها باعث بروز تلفات و خسارات مالی سنگین میگردد.
در فارمهای مرغداری کلیه تجهیزات و دستگاه هایی که با جریان برق کار میکنند باید قبل از شروع دوره پرورش کاملا عملکرد آنها بررسی و کنترل گردد و در صورت عدم کارکرد، مشکل آن برطرف گردد. در اکثر مرغداری‌ها یکی از دلایل تلفات، خراب شدن سیستم تهویه و گرمایش در زمان تولید و پرورش می‌باشد.
 این مسئله عمدتا مربوط به بخش تأمین برق و عدم کارکرد مناسب هواکش‌ها و جت هیترها می‌باشد. تجهیزات برقی با توجه به زمان و شرایط استفاده فرسوده می‌شوند و می‌بایست قبل از خرابی و آسیب زدن تعویض شوند. لذا پیشنهاد می‌گردد نسبت به بررسی تابلوها و عملکرد درست آنها قبل از شروع دوره اقدام گردد.
کارایی مناسب تابلو قدرت و فرمان ارتباط مستقیم با کیفیت تجهیزات نصب شده در آن دارد و هر چه کیفیت تجهیزات استفاده شده در تابلو برق بهتر باشد، اطمینان از عملکرد تجهیزات مرتبط با تابلو برق نیز بیشتر میباشد.
تابلو برق های نصب شده در فارمهای مرغداری، دامپروری، گلخانه و … قابلیت اتصال به سیستم اتوماسیون مرکزی سالن نیز دارند . با اتصال تابلو برق قدرت و فرمان به سیستم اتوماسیون میتوان عملکرد تمامی تجهیزات برقی موجود در سالن را کاملا کنترل نمود.

مزایای استفاده از تابلو قدرت و فرمان در فارمهای مرغداری، دامپروری، گلخانه و … :
1- کنترل و حفاظت از تمامی تجهیزات برقی نصب شده فارمهای مرغداری، دامپروری، گلخانه و …
2- قابلیت اتصال به سیستم اتوماسیون مرکزی و کنترل دقیق تمامی سیستم های فارم (تهویه، گرمایش، انتقال دان و …)
3- دارا بودن سیستم ارسال پیامک اخطار در صورت بروز هر گونه مشکل در جریان برق و عملکرد تجهیزات

سیستم اتوماسیون (Automation System)

سیستم اتوماسیون در فارمهای مرغداری، دامپروری، گلخانه و … به منظور کنترل بهینه تمامی سیستم ها و تجهیزات سالن و همچنین کاهش مصرف انرژی و افزایش روند رشد و بهره وری طیور، دام، گیاهان و … مورد استفاده قرار میگیرد. این سیستم در حقیقت مکمل سیستم برق سالن میباشد و با استفاده از سنسورهای موجود در سالن و اندازه گیری میزان عواملی مانند رطوبت، دما، دی اکسیدکربن و … و پردازش آن و کنترل عملگرها  بهترین شرایط را برای رشد طیور، دام و … فراهم میکند و باعث افزایش راندمان تولید میگردد. سیستم اتوماسیون در فارمهای مرغداری، دامپروری، گلخانه و … وظیفه ی کنترل تمامی تجهیزات و سیستم های موجود در سالن از جمله سیستم روشنایی، تهویه، گرمایش، انتقال دان، انتقال کود و … را برعهده دارد و از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است که در ادامه به صورت مختصر به معرفی آنها میپردازیم :

سرور مرکزی : در سیستم اتوماسیون وظیفه ی برنامه ریزی سیستم، پردازش اطلاعات دریافتی، نظارت بر قسمتهای مختلف، ارسال اطلاعات و گزارشات از طریق پیامک یا تماس و مدیریت کل سیستم های سالن را بر عهده دارد.
موتور اینلت : در سیستم اتوماسیون جهت کنترل میزان باز و بسته شدن پنجره هوادهی اینلت یا شاتر (به صورت دستی یا اتوماتیک)و همچنین کنترل جریان هوای ورودی سالن مورد استفاده قرار میگیرد. موتور اینلت در انواع سیستم تهویه تونلی، عرضی یا انتقالی استفاده میشود.
عملگر : در سیستم اتوماسیون وظیفه ی قابلیت همسان سازی هوای داخل سالن بدون نیاز به اینورتر، خروجی آنالوگ جهت کنترل دیمر،اینورتر و وینچ های الکتریکی، کنترل برنامه روشنایی به صورت ایجاد طلوع و غروب مصنوعی، کنترل تهویه سالن بر حسب میزان گاز،زمان، دما، سن گله، دمای بیرون و یا سایر پارامتر ها، کنترل اینلت ها و دریچه ها به صورت خطی و برحسب فشار منفی سالن، دمای بیرون و یا تعداد فن ها با استفاده از سیستم فیدبک الکترونیک برای تعیین دقیق میزان باز بودن اینلت ها،  اعمال تهویه عرضی، حداقلی و تونلی برای هرسالن به صورت اتوماتیک و مطابق با برنامه پرورش و … را  بر عهده دارد.
سنسور دما و فشار :  جهت اندازه گیری میزان دما و فشار در داخل سالن و ارسال اطلاعات به سرور مرکزی جهت پردازش مورد استفاده قرار میگیرد.
سنسور رطوبت :  در سیستم اتوماسیون وظیفه ی اندازه گیری میزان رطوبت موجود در محوطه ی سالن و ارسال اطلاعات به سرور مرکزی جهت پردازش را برعهده دارد.
سنسور آمونیاک :  با استفاده از سنسور آمونیاک میتوان میزان گاز آمونیاک موجود در محوطه ی سالن را اندازه گیری نمود.
سنسور پک :  در سیستم اتوماسیون جهت  اتصال سنسور های رطوبت برای کنترل و نظارت رطوبت، اتصال سنسور گاز امونیاک برای اعمال تنظیمات تهویه و همچنین اطلاع از میزان گاز های مضر، اتصال سنسور های co, o2, co2 و فشار منفی و… برای کاربرد های خاص، قابلیت تعریف حدود هشدار به صورت مجزا برای هریک از پارامتر ها، ارسال گزارش به صورت های sms ، آژیر، نمایش در دستگاه و… در صورت خروج از هشدار و … استفاده میگردد.
گشت و نگهبانی (کنترل تردد) : در سیستم اتوماسیون جهت ثبت تردد کارگران به داخل سالن، امکان ارسال پیامک در صورت عدم حضور افراد، امکان مشاهده نمودار زمانبندی حضور پرسنل در سالن و … بر عهده دارد.
نمایشگر سر سالن :  در سیستم اتوماسیون جهت نمایش سن گله، مقدار دما و رطوبت بیرون، هشدار و خطاهای احتمالی سیستم، نمایش رطوبت و مقادیر گازهای داخل سالن و… مورد استفاده قرار میگیرد.

از ویژگی های سیستم اتوماسیون در فارمهای مرغداری،دامپروری،گلخانه و …  میتوان به نصب سریع و آسان در سالن ، قیمت بسیار پایین (باتوجه به افزایش روز افزون دستمزد و هزینه ی نیروی انسانی و کاهش نیروی انسانی) ،دقت بالای سیستم و گرفتن خروجی های بسیار دقیق از آن به صورت نموداری ، امکان اتصال و نظارت از راه دور با کامپیوتر و یا موبایل جهت نظارت بر قسمت های مختلف فارم از طریق دریافت پیامک یا تماس ، ایجاد آلارم و اخطار در زمان بروز مشکل در کارکرد تجهیزات کنترلی بصورت اتوماتیک در تمام ساعات شبانه‌روز ، تعریف سطوح و دسترسی به افراد مختلف در فارم به سیستم و ثبت تمامی تغییرات انجام شده در سیستم ، کاهش خطای انسانی و تلفات در سالن مرغداری  و کاهش تردد افراد به داخل سالن و کاهش آلودکی ناشی از آن و کاهش مصرف سوخت و انرژی در سالن  و ثبت و نگهداری اطلاعات میتوان اشاره کرد.

استفاده از سیستم اتوماسیون در فارمهای مرغداری، دامپروری، گلخانه و … میتوان به قسمتهای زیر نظارت و کنترل داشت :

1- اطلاع از مقدار دقیق دان مصرفی در سالنهای مرغداری و همچنین تنظیم زمان و مقدار توزیع دان در طول ساعات مختلف شبانه و روز در سالن از طریق کنترل و نظارت بر قستمهای مختلف سیستم انتقال دان (از قبیل الکتروگیربکس سنسور ، لودسل و …) که این باعث کاهش هدر رفتن دان و افزایش راندمان تولید میگردد.

2- میزان سرعت و جریان و دما و کیفیت و رطوبت هوای سالن نیازمند کنترل و نظارت هستند.بنابرین با تکیه بر این موضوع نظارت بر میزان باز و بسته شدن دهنه ی اینلت و شاتر ورودی هوا و همچنین در نظر گرفتن عملکرد سیستم پدکولینگ (پمپ آب) و سرعت فن های سیرکوله و چیمنی موجود در طول سالن و در انتهای سالن با استفاده از اینورتر و هیتر های گرمایشی موجود در سالن با کمک گرفتن از سنسورهای نصب شده در محوطه داخل و بیرون سالن مرغداری به نقش اساسی سیستم اتوماسیون پی خواهیم برد.

3- افرادی در ساعات معینی از شبانه و روز وظیفه ی بازرسی و نظارت بر قسمتهای مختلف سالن از قیبل قفس را بر عهده دارند ، بنابرین جهت اطمینان از عملکرد صحیح آنها دستگاههای ثبت اثر انگشت در ابتدا و انتهای سالن قرار داد که تعداد و زمان و کیفیت بازرسی افراد به صورت کامل در سیستم ثبت گردد و قابلیت بازبینی را دارد. همچنین نقش سیستم اتوماسیون برق با کنترل و نظارت بر عملکرد نیروهای نظارتی در سالن های تخم گذار در طول شبانه و روز کاملا واضح است.

4- کنترل و نظارت بر میزان آب مصرفی در قسمتهای مختلف فارم از جمله : میزان آب مصرفی سالن ، سیستم پد کولینگ (خنک کاری) ، سیستم مه پاش  و … میتوان اشاره کردکه با توجه به موقعیت جغرافیایی و مشکل شدید کم آبی در ایران استفاده از سیستم در سالنهای مرغداری بسیار حائز اهمیت میباشد و میتوان با استفاده از این سیستم  تا حد بسیار زیادی در آب مصرفی سالن صرفه جویی به عمل آورد .

5– کنترل و نظارت بر سیستم روشنایی سالن از طریق کنترل زمان روشن و خاموش شدن لامپ های روشنایی در طول ساعات شبانه و روز و همچنین کنترل شدت نور لامپ های نصب شده در سالن  با استفاده از دیمر میتوان اشاره کرد که با این کار میتوان روز و شب مصنوعی در سالن به وجود آورد  و با کنترل تغذیه و آب و تهویه مناسب بیشترین راندمان تولیدی را از گله گرفت.

مزایای استفاده از سیستم اتوماسیون در فارمهای مرغداری، دامپروری، گلخانه و … :
1- کاهش میزان مصرف سوخت و انرژی در فارم
2- افزایش میزان راندمان تولید و بهره وری و سودآوری با کنترل دقیق محیط پرورش
3- کاهش میزان تردد افراد به داخل سالن و جلوگیری از انتقال و انتشار بیماری در سالن
4-  کاهش میزان مرگ و میر و تلفات در فارمهای مرغداری، دامپروری و …
5- کاهش نیروی انسانی و خطا و هزینه های ناشی از آن در فارم
6- سرویس و تعمیر و نگهداری آسان

مولد برق (Diesel Generator)

مولد برق (دیزل ژنراتور) در فارمهای مرغداری، دامپروری، گلخانه و … جهت تامین برق مورد نیاز فارم در زمان قطع برق شبکه و یا فارمهایی که دسترسی به شبکه برق سراسری ندارند استفاده میگردد و از مهمترین تجهیزات سیستم برق، کنترل و اتوماسیون فارم است چرا که در صورت قطع برق شبکه و عدم کارکرد سیستم های سالن از جمله تهویه، گرمایش، روشنایی و … باعث بروز تلفات در گله و در نتیجه خسارت مالی سنگین میگردد. مولد برق(دیزل ژنراتور) در بازار در دو نوع گازی و گازوئیلی در توان تولیدی مختلف(کاوا) موجود میباشد و نحوه ی عملکرد آن نیز بدین گونه است که در صورت قطعی برق شبکه به صورت اتوماتیک و دستی وارد مدار شده و برق مورد نیاز فارم را تامین میکند و پس از وصل شدن برق شبکه بعد زمان تعیین شده  از مدار خارج میگردد.

 فقط باید به این نکته توجه داشت که در هنگام نصب دیزل ژنراتور تابلو برق Change Over نیز در کنار تجهیزات برق فارم  نصب گردد تا در زمان قطع و وصل برق دیزل ژنراتور به صورت اتوماتیک یا دستی وارد مدار شده و یا از مدار خارج گردد. نکته مهم در انتخاب مولد برق (دیزل ژنراتور) در فارمهای مرغداری، دامپروری، گلخانه و … این است که نوع دیزل ژنراتور بر اساس نیاز فارم و میزان برق مصرفی تجهیزات با احتساب 20 درصد توان بالاتر در نظر گرفته شود تا در زمان استفاده توان تامین برق مورد نیاز فارم را داشته باشد. توصیه میگردد دیزل ژنراتور باید به صورت دوره ای تعمیر، سرویس و نگهداری گردد تا در مواقع لزوم بتوان کارایی مناسب را داشته باشد و بتوان از آن استفاده نمود.
مولد برق از موتور دیزل یا گازی (Gas ,Diesel Engine)، آلترناتور (Generator)، شاسی مولد، مخزن ذخیره ی سوخت و انرژی، کلید برق اصلی و تابلو برق حفاظت و کنترل تشکیل شده است و در انواع مختلفی از جمله مولد اضطراری (Standby)، مولد پایه (Prime)، مولد دائم (Continuous) در بازار موجود میباشد که در فارمهای مرغداری، دامپروری، گلخانه و … از نوع مولد اضطراری در مواقع قطعی برق شبکه بیشتر استفاده میگردد.

دلایل استفاده از مولد برق (دیزل ژنراتور) در فارمهای مرغداری، دامپروری، گلخانه و … :
1- تامین برق مورد نیاز تجهیزات فارم (در زمان قطع برق شبکه) یا فارم هایی که به برق شبکه دسترسی ندارند.
2- جلوگیری از بروز تلفات درگله و خسارات مالی ناشی از آن بر اثر عدم کارکرد سیستم های سالن مانند تهویه، گرمایش و … ناشی از قطعی برق
3- قابلیت استفاده در تمامی فارمهای مرغداری (تخمگذار،گوشتی، مادر و …)، دامپروری، گلخانه و …
4- قابلیت انتخاب در توان تولیدی مختلف (کاوا)  بر حسب نیاز برق مصرفی تجهیزا ت فارم
5- قابلیت استفاده بر اساس دسترسی به نوع سوخت مصرفی در فارم در دو نوع گازی و گازوئیلی

سیم و کابل (Wire and Cable)

سیم و کابل وسیله ای جهت انتقال انرژی برق، دیتا و کنترل سیستم ها به صورت ایمن استفاده میشود که در انواع مختلف از لحاظ  نوع عایق و نوع آلیاژ هادی و سایز ساخته میشود. کابل ها از لحاظ کاربرد و نوع ساخت آن به دسته های مختلف تقسیم میشود: 1- کابل های انتقال برق ولتاژ پایین (LV) ، ولتاژ متوسط (MV) و ولتاژ بالا (HV) 2- کابل های کنترلی چند رشته ای ساده و شیلدار 3- کابل ارت جهت حفاظت تجهیزات در برابر اتصال بدنه به برق 4- کابل های با عایق نسوز جهت سیستم های اعلام حریق و… 5- کابل های دیتا جهت انتقال انواع دیتا و سیستم های مخابراتی سیم و کابل ها عمدتا از آلیاژ مس (در مواردی از آلیاژ آلومینیوم) تولید میشود که بر اساس نوع کارایی آن به صورت افشان، رشته ای (نیمه افشان) و مفتولی میباشد. عایق کابل ها

 معمولا از جنس PVC  (Polyvinyl chloride) ، درکابل های اختصاصی و ولتاژ بالا از عایق XLPE    (Crosslinked polyethylene) و در کابل های اعلان حریق از عایق نسوز تفلون استفاده میشود. در صنعت دام و طیور و گلخانه معمولا از کابل های ولتاژ پایین با عایق PVC  و هادی مس و آلومینیوم جهت انتقال برق و کنترل تجهیزات استفاده میگردد. در کابل های قدرت توصیه میگردد بر اساس میزان توان مصرفی و طول سیم انتقال انرژی برق از سایز کابل مناسب استفاده گردد. مسیرهای انتقال انرژی برق توسط کابل نیز باید از لحاظ آسیب ها ایمن باشد. در خصوص کابل انتقال برق به تجهیزات داخل سالن و کابل های سنسورها نیز در مسیرهای ایمن و مناسب نصب شودو توسط تجهیزاتی از قبیل لوله های عایق، سینی های کابل و بست های مناسب مهار شوند. نکته مهم جهت نگهداری کابل ها از نظر اضافه جریان، استفاده از کلید فیوز های مناسب با قدرت قطع  جریان پایین تر از ظرفیت انتقال کابل میباشد.

شما عزیزان میتوانید جهت دریافت مشاوره رایگان و خدمات در زمینه ی تجهیز سالنهای مرغداری و سیستم تهویه و تامین تجهیزات  و … کارشناسان فنی ماکی کالا پلاس در ارتباط باشید.

0
    سبد استعلام
    سبد خالی استبازگشت