- خرید آنلاین
- درخواست مشاوره
"*" قسمتهای مورد نیاز را نشان می دهد
سیستم جمع آوری کود در سالن های مرغ تخم گذار
سیستم جمع آوری کود؛ با توجه به افزایش روز افزون جمعیت و نیاز هر چه بیشتر جامعه بشری به مواد غذایی از قبیل محصولات طیور مانند گوشت ، تخم مرغ و … و همچنین افزایش هزینه های ساخت و تجهیز فارمهای جدید مرغداری و … شرکتهای فعال در زمینه تولید و تجهیز فارمهای مرغداری بر آن شدند، تا بتوانند با کمترین هزینه ، بیشترین راندمان تولید را در واحد حجم پرورش دهند. و این امر چالش و مسائل جدیدی را از قبیل : نحوه ی آب رسانی ، تغذیه کافی ، تهویه مناسب ، سیستم روشنایی سالن و تخلیه کود از داخل سالن به محوطه ی بیرون فارم در پرورش طیور است، به وجود آورد .
کارشناسان فنی ماکی کالا پلاس با سابقه ی درخشان در صنعت مرغداری و آشنایی کامل با تجهیزات سیستم جمع آوری کود میتواند شما عزیزان را در جهت تامین تجهیزات، تعمیر و بروزرسانی سیستم های جمع آوری کود سالن های مرغداری یاری رسانند.
در رابطه با تخلیه کود از داخل سالن به محوطه ی بیرون فارم ، در ابتدا این امر به صورت سنتی (دستی) با استفاده از بیل یا پارو و وسایل ابتدایی صورت میگرفت. همچنین این امر مشکلات زیادی از قبیل انتشار آلودگی در سالن و محوطه ی فارم و افزایش نیرو و هزینه و زمان بسیار زیاد و همچنین وارد کردن استرس بسیار زیاد به طیور و در نتیجه کاهش راندمان به همراه داشت. در نتیجه این عوامل باعث افزایش هزینه های جانبی و کاهش سود در فارمهای مرغداری میگردید.بنابرین به مرور زمان سیستم سنتی (دستی) جای خود را به سیستم جمع آوری پارویی (نیمه اتومات) داد.
جمع آوری کود در قفس های منبری
در قفس های منبری برای جمع آوری کود در ابتدا از سیستم پارویی (نیمه اتومات) استفاده میگردید. بدین صورت که در قسمت پایین قفس در کف سالن در هر ردیف چاله ای تقریبا متناسب با عرض قفس در راستای طولی سالن در نظر گرفته میشود. همچنین پارویی در داخل آن نصب میشود که این پارویی با استفاده از سیم بکسل یا طناب از قسمت ابتدا به انتهای سالن به وسیله ی الکترو گیربکس کشیده میشود. در نتیجه کود به انتهای سالن انتقال و سپس با استفاده از نوار نقاله (عرضی و بالابر کود ) به بیرون سالن انتقال پیدا میکند.
مزیت این سیستم نسبت به سیستم سنتی (دستی) کاهش نیروی انسانی ، کاهش زمان تخلیه کود ، کاهش استرس وارده به مرغ در اثر تخلیه کود و … میتوان اشاره کرد. ولی این سیستم ایرادات و معایب خاص خود را نیز دارد. که از این موارد میتوان به انتشار آلودگی به علت عدم تخلیه کامل کود موجود در سالن ، استهلاک بالا و مصرف انرژی زیاد سیستم اشاره کرد.
سیستم دیگری که جهت جمع آوری و تخلیه کود در قفس منبری مورد استفاده قرار میگیرد که نسبت به سیستم قبلی جدیدتر است استفاده از تخلیه کود با استفاده نوار نقاله از جنس پلی پروپیلن در طبقه 1 قفس میباشد . در این سیستم ، کود تمام طبقات بر روی نوار طبقه 1 میریزد و سپس به وسیله ی غلطک و الکتروگیربکس به صورت اتومات از سر به انتهای سالن انتقال پیدا میکند و سپس به وسیله ی نوار نقاله (عرضی و بالابر کود ) به بیرون سالن انتقال پیدا میکند و پس از بارگیری توسط کامیون از محوطه ی فارم خارج میگردد.
این سیستم نسبت به سیستم قبلی بسیار کارایی مناسب تر و بهتری دارد و از محاسن آن میتوان به تخلیه کود به صورت اتومات با صرف کمترین نیروی انسانی ، استهلاک و مصرف انرژی کمتر میتوان اشاره کرد ولی این سیستم مشکلات خاص خود را نیز دارد که میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
1: زمان تخلیه کود باید در فواصل زمانی کوتاه صورت گیرد ، چون که تمامی کود قفس بر روی طبقه اول قرار میگیرد و با انباشت کود و سنگین شدن نوار اگر زمان تخلیه کود زیاد باشد اصطلاحا باعث کش آمدن نوار و خراب شدن نوار و افزایش مصرف انرژی بیشتر و آسیب به سیستم میشود مخصوصا در سالنهای منبری که طول سالن زیاد میباشد باید بیشتر به این موضوع دقت شود .
2 : در این سیستم چون از نوار نقاله از جنس (پلی پروپیلن) استفاده میشود و همچنین شاسی سر و ته غلطک به علت فشار بالا باید مستحکم در نظر گرفته شود و همچنین با توجه به طول سالن از الکتروگیربکس قوی تری استفاده گردد ، که این امر باعث میشود که هزینه این سیستم نسبت به سیستم قبلی بیشتر باشد.
با پیدایش سیستم های قفس باطری اتومات در صنعت پرورش مرغ تخم گذار و افزایش ظرفیت سالنهای مرغداری تحول زیادی در سیستم جمع آوری کود در فارمهای تخم گذار به وجود آمد . در این سیستم جمع آوری کود در هر طبقه به صورت کاملا مجزا از طبقات دیگر با استفاده از نوار نقاله از جنس پلی پروپیلن صورت میگیرد. این نوار نقاله متناسب با عرض قفس و با توجه به طول سالن و با استفاده از غلطک در سر و ته قفس همراه الکتروگیربکس (با سرعت 6 دور بر دقیقه) عمل تخلیه کود را انجام میدهد و سپس بعد از انتقال کود به قسمت انتهای سالن با استفاده از نوار نقاله (عرضی و بالابر کود ) به محوطه بیرون سالن و پس از بارگیری توسط کامیون از محوطه ی فارم خارج میگردد. این سیستم نسبت به سیستم های قبلی کارایی و محاسن بسیار زیادی دارد که در قسمت پایین به برخی از این موارد اشاره میکنیم :
1: در این سیستم کود در هر طبقه به صورت مجزا و کامل از طبقات دیگر جمع آوری و تخلیه میگردد که این امر باعث کاهش آلودگی ناشی از انباشت کود مرغ در سالن و همچنین کاهش گازهای ناشی از کود از جمله آمونیاک میشود که در نهایت باعث بهبود وضعیت پرورش مرغ و تهویه سالن و افزایش راندمان تولید میگردد.
2 : تعمیر و نگهداری و رگلاژ این سیستم نسبت به سیستم های قدیمی بسیار راحت تر و کم هزینه تر میباشد و مهمترین مزیت این سیستم این است که در صورت خرابی هریک از سیستم جمع آوری در هر طبقه یا ردیف قفس در سالن ، عملکرد همان طبقه از قفس از کار میافتد و سیستم های دیگر به صورت مجزا کار خود را انجام میدهند .
3: عمل تخلیه و تنظیف نوار کود در این سیستم به صورت کاملا اتومات و با تعبیه تیغه هایی در قسمت شاسی سر و ته قفس با صرف کمترین نیروی انسانی صورت میگیرد که با توجه به روند افزایش هزینه دستمزد نیروی انسانی و هزینه های جانبی این کار بسیار مقرون به صرفه میباشد.
شما عزیزان میتوانید جهت دریافت مشاوره رایگان و خدمات در زمینه تجهیز سالنهای مرغداری و سیستم جمع آوری کود قفسهای تخم گذار و همچنین تعمیر و سرویس سیستم های قدیمی با کارشناسان فنی ماکی کالا پلاس در ارتباط باشید .