"*" indicates required fields
"*" indicates required fields
سیستم تهویه در سالن های مرغ تخم گذار :
سیستم تهویه ؛ در فارمهای مرغداری جهت پرورش صحیح پرنده نکاتی از جمله : تغذیه مناسب ، روشنایی و نور کافی ، تهویه مناسب و … بسیار حائز اهمیت میباشد. سیستم تهویه در سالنهای مرغداری شامل: پد کولینگ ، شاتر ورودی هوا ، دریچه اینلت ورودی هوا ، نورگیر پنجره اینلت ، چیمنی(تهویه از سقف) ، فن سیرکوله ، هیتر گرمایشی ، هواکش خروجی هوا و دمپر و نورگیر هواکش میباشد.
در کل سیستم تهویه در سالنهای مرغداری یعنی تامین هوای تمیز و خنک و دارای رطوبت کافی در سالن و همچنین کنترل دمای سالن در یک حد معین و خروج گازهای سمی و غیر ضرورری موجود در سالن میباشد. دستگاه تنفسی پرندگان با پستانداران متفاوت هست و سیستم تنفسی پرندگان به این صورت است که علاوه بر ششها دارای کیسههای هوایی نیز هستند که در هنگام تنفس ، هوا وارد کیسه های هوایی میشود تا علاوه بر تامین اکسیژن مورد نیاز بدن ، به تنظیم دما بدن پرندگان نیز کمک کند.
متخصصین ماکی کالا پلاس با چندین سال تجربه در صنعت مرغداری و آشنایی کامل با تجهیزات سیستم تهویه میتواند شما عزیزان را در جهت تامین تجهیزات، تعمیر و بروزرسانی سیستم های تهویه سالن یاری رسانند.
در واقع بازده دستگاه تنفسی پرندگان 2 برابر پستاندران میباشد. از این رو تهویه مناسب در سالنهای مرغداری جهت جذب اکسیژن مورد نیاز پرنده و دفع دی اکسید کربن و آمونیاک و گازهای دیگر بسیار مهم میباشد.
به همین خاطر است که سیستم تهویه در سالنهای مرغداری جهت سلامت و پرورش پرنده بسیار حائز اهمیت میباشد. در سالنهای مرغ تخم گذار جدید به علت استفاده از قفس های باطری اتومات و افزایش تراکم و همچنین افزایش تولید گازهایی از جمله آمونیاک و دی اکسید کربن در سالن ، دارا بودن یک سیستم تهویه مناسب از جمله لوازم ضروری میباشد.
به نحوی که در صورت نبودن تهویه مناسب باعث بروز اختلال در رشد پرنده و تولید و کیفیت تخم مرغ تولیدی و در نتیجه کاهش سود میگردد . همچنین در سالنهای گوشتی با توجه به افزایش سریع وزن پرنده و تولید مواد سمی و گازهای تولیدی ناشی از کود موجود در سالن ، تهویه و تامین اکسیژن لازم بسیار مهم است. چرا که در صورت نبودن تهویه مناسب باعث بروز ضررهای مالی و تلفات سنگین و از بین رفتن پرندگان میگردد.
در کل سالنهای مرغداری به دو نوع باز و بسته تقسیم بندی میشوند.تهویه در سالنهای باز بستگی به آب و هوا و محیط منطقه دارد و معمولا این سیستم مناسب مناطق با آب و هوای گرم و معتدل است ولی در ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی معمولا از سالنهای بسته استفاده میگردد. در این سالن ها نور ، گرما ، رطوبت و جریان هوای سالن کاملا قابل کنترل میباشد. تهویه در سالنهای مرغداری به 3 دسته طولی ، عرضی ، تهویه از سقف تقسیم بندی میشود . در سیستم تهویه طولی هوا پس از سر سالن به وسیله پد و شاتر و اینلت و پس از گذشت از طول سالن توسط هواکش خارج میگردد . در سیستم تهویه عرضی ، هوا در عرض سالن به وسیله ی هواکشهایی که در راستای طولی سالن بر روی دیوار نصب شده اند وارد و خارج میگردد و سیستم تهویه از سقف نیز هواکش هایی در راستای طولی سالن بر روی سقف نصب میگردند که میتوانند به دو صورت مکنده یا دمنده باشد و هوا به وسیله ی از سالن وارد یا خارج میگردد.
سیستم تهویه از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است که در قسمت پایین به معرفی و کاربرد آنها میپردازیم:
1- سیستم پد
که معمولا در ضخامت های 10 و 15 سانتیمتر و در ارتفاع های مختلفی از 1 ،1.5 ، 1.8 ، 2 متر در بازار موجود میباشد و در قسمت سر و کناره های سالن نصب میگردد و وظیفه ی تنظیم و خنک کردن دمای هوای ورودی سالن را بر عهده دارد .
2- شاتر ورودی هوا
که معمولا در قسمت سر سالن و پشت سیستم پد بر روی دیوار نصب میگردد و وظیفه انتقال و تنظیم جریان هوای ورودی به سالن رو به عهده دارد و به نحوی طراحی شده که مانع برخورد هوا به سر پرنده و ایجاد بیماری می گردد.
3- فن سیرکوله
که معمولا در قطر 50 و 60 سانتیمتر در بازار موجود میباشد در داخل سالن (در راستای طولی سالن) نصب میگردد و وظیفه ی افزایش جریان و سرعت هوا را در طول سالن بر عهده دارد .
4- دریچه ی اینلت
که در طول سالن (در دو طرف سالن) بر روی دیوار نصب میگردد. و مانند شاتر وظیفه ی انتقال و کنترل جریان هوای ورودی به داخل سالن را بر عهده دارد. و به گونه ای طراحی شده که مانع برخورد هوای ورودی به سر پرنده و ایجاد بیماری می گردد.
5- نورگیر پنجره اینلت
در قسمت بیرون سالن روی ورودی هوای اینلت بر روی دیوار نصب میگردد. و در زمانی که دریچه اینلت باز است مانع ورود نور به داخل سالن میگردد.
6- هیتر گرمایشی
که جزئی از سیستم تهویه سالن میباشد. و اغلب در قسمت سر سالن نصب میگردد. در فصول سرد سال که دمای هوای ورودی سالن پایین میباشد. و میتوان به وسیله ی هیتر دمای سالن را کنترل کرد.
7- چیمنی (تهویه از سقف)
که در راستای طولی سالن فن هایی بر روی سقف نصب میشود. و میتواند به صورت دمنده یا مکنده باشد. که به تهویه سالن و گردش هوا کمک کند.
8- هواکش خروجی هوا که معمولا در انتهای سالن بر روی دیوار قرار میگیرند. و در ابعاد 100 و 120 و 140 در بازار موجود میباشد. و وظیفه ی انتقال و خروج هوا و گازهای موجود در سالن را بر عهده دارد.
9- دمپر هواکش
که متناسب با هواکش مصرفی در ابعاد 100 و 120 و 140 در بازار موجود است. و در انتهای سالن در قسمت بیرونی سالن بر روی فن نصب میشود. و با شروع به کار هواکش با فشار هوای خروجی دمپر باز میشود، و زمانی که فن کار نمیکند. با بسته شدن دمپر مانع ورود نور و حشرات و پرندگان و … به داخل سالن مرغداری میشود .
10- نورگیر هواکش
که مانند دمپر با توجه به هواکش مصرفی در ابعاد 100 و 120 و 140 در بازار موجود میباشد و در انتهای سالن در قسمت داخل سالن بر روی هواکش نصب میگردد و در هنگام کار کردن هواکش مانع ورود نور بیرون به داخل سالن میگردد.
شما عزیزان میتوانید جهت دریافت مشاوره رایگان و خدمات در زمینه ی تجهیز سالنهای مرغداری و سیستم تهویه و تامین تجهیزات و … کارشناسان فنی ماکی کالا پلاس در ارتباط باشید.
